senlik2013

Derneğimizin düzenlemiş olduğu Geleneksel Avdan Köyü 9.Helva şenliği tam bir karnaval havasında geçti. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından şenliğin hayırlara vesile olması için dua yapıldı. 

Şenlikte; şalvar ekibinin müzik eşliğinde sandalye kapma yarışması, miniklerin yoğurt,çuval ve yumurta taşıma ve 4 yıldır büyük ilgi uyandıran halat çekme yarışmaları yapıldı. Halat yarışında son iki yılın birincisi "Aşşaoymak efsanesi" ni yenen "tozkopran" takımı kazandı. Şenlikte ata sporumuz olan yağlı güreşte unutulmadı ve miniklerin güreşleri ilgi ile izlendi. Avdan Şehit Belen İlkokulu öğrencileri halk oyunları ekibi ve Korkuteli Halk Eğitim Müdürlüğü folklor ekibide bir gösteri sundu.

Köylüler Türk Halk müziği sanatçısı Tuğba Karakuş'un okuduğu yöresel türklerle ve Hakkı Bulut konseriyle coştular. Şenliğe Ak Parti Milletvekili Hüseyin Samani, Chp Antalya Millletvekili Gürkut Acar, Chp Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Döşemealtı Belediye başkanı Nurettin Tursun, Ak parti il başkanı Mustafa Köse, Kepez İlçe Başkanı Eniştemiz Bahattin Bayraktar, CHP il başkanı Devrim Kök, Korkuteli Kaymakamı Erkan Karahan, İl Genel Meclisi Başkanı Av.Cavit Arı, MHP merkez karar yürütme kurulu üyesi Kemal Çelik,İl Başkanı Osman Çetin Korkuteli Belediye başkanı Hasan Gökçe, Siyasi parti il ve ilçe başkanları, çevre köy muhtar ve Dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Şenlikte misafirlere kavurma ve Helva ikram edildi.Yapılan ağalık açık arttırmasını köylümüz Recep Keke kazandı. Şenliğe maddi ve manevi desteklerini esirgemeyenlere Dernek Yönetimi tarafında şilt ve kupa takdim edildi. 

Resimler için TIKLAYIN!

Bültene Abone Ol