Avdan Köyü Yardımlaşma, Dayanışma ve Kültür Derneği olarak her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Helva Şenliğinin 12.sini 05 Haziran 2016 Pazar günü Hayratçı daki şenlik alanında büyük bir coşku ile gerçekleştirdik.

Dernek Başkanı Durali Köle şenlik açılışında yaptığı konuşmada, köylülerin destekleriyle şenliği devam ettirdiklerini söyledi. Başkan Köle, bu gün köyden çeşitli yollarla ve çeşitli sebeplerle ayrılan insanları tekrar bir araya getirerek kaynaştıran, kültürümüzü devam ettiren ve gurbettekilerin sılaya dönerek eş, dost ve akrabalarıyla buluşturan gündür. Bu şenliklerde aynı kültürden gelen insanların bir araya gelerek hem eğlendiklerini hem de kültürlerini gelecek nesillere aktardıklarını dile getirdi.
Şenlik, Korkuteli Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran takımı eşliğinde Gocaküllükten şenlik alanına kadar yapılan yürüyüş ile başladı. Şenliğimize, Türkiye nin değişik bölgelerinden gelen Yörük Türkmen Dernekleri katılarak Halk oyunları gösterileri sundular. Ayrıca Bursa-Keles Avdan Köyünden gelen ekipler şenliğimize renk kattılar. Avdan Şehit Ahmet Belen İlköğretim okulu Halk oyunları ekibi köyümüzün oyunlarından oluşan gösterilerini sundular.
Şenliğimizde, köyümüzün çocukları yaptıkları güreşle izleyicilere hoş dakikalar yaşattılar. Türk Halk Müziği sanatçıları İsmail Uzunoğlu, Çağlar Yağız,Fevzi Önder, Hüseyin Demir, Öznur Özaslan, Tahsin Duru’ birbirinden hareketli parçalarla şenliğimize renk kattılar.
Şenliğe Ak Parti Antalya Milletvekili Hüseyin Samani, Korkuteli Belediye Başkanı Hasan Gökçe, Emniyet Müdürü Hüseyin Mektepli, Siyasi Parti il ve ilçe başkanları, Dernek Başkanları ve muhtarlar katıldı.

 

Şenlik ağalığı ihalesini Bülbül Akülerin sahibi Halis Bülbül kazandı. Şenlik ağası seçilen Halis Bülbül ağalık ihalesi sonrası deve üzeriden şenlik alanında tur attı. Şenlikte davetlilere Pilav üstü kavurma, Helva ve ayran ikram edildi.

Şenlik kapsamında 12. Helva Şenliğine maddi ve manevi destek sağlayanlara plaketler verildi.
Şenliğimizin görüntüleri Kültür Kervanı Programında yayınlanacaktır. Yayın tarihleri ilerleyen günlerde dernek tarafından duyurulacaktır.
Şenlik Resimleri İçin TIKLAYINIZ.

Bültene Abone Ol