Geleneksek Avdan Köyü Helva şenliğinin 11.si içi tüm Avdanlılar sabahın erken saatlerinde toplandı. Her yıl olduğu gibi büyük bir coşkuyla yapılan şenliğimize köylülerimizle birlikte birçok müsafir katıldı. Bu yıl Şenliğimize, Aydın ve İzmir den Yörükler ve Efeler Dernekleri, Antalya Yörükler Derneği ile çevre köylerin halkı ve dernek yönetimleri ve Antalya Milletvekili seçilen Mustafa Köse, Büyükşehir Belediye meclis üyesi Bahattin Bayraktar ve siyasi parti il ve ilçe başkanları katıldı.
Şenliğimiz Gocaküllükten mehteran eşliğinde Antalya dışından gelen yörüklerin de katılımıyla temsili yayla göçü ile başladı. Şenliğimizde Mehteran, Akdeniz Halk Dasnları ekibi ve Şehit Ahmet Belen ilkokulu öğrencileri halk oyunları gösterisi sundular. Köy çocuklarının amatör olarak yaptıkları güreş seyirciler tarafından ilgi ile izlendi. Şenliğimize katılan müsafirlere Pilav üstü kavurma ve Un helvası ikram edildi.
İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Dünyası ekibinden Ses sanatçıları Güler Aksoy,İsmail Koç ve Öznur Özaslanın verdikleri konserler ile coşku doruğa ulaştı. 
Şenlik Resimleri için TIKLAYINIZ.

 

Bültene Abone Ol